Despre noi

Administrator site: 
Prof. dr. Gheorghe Enache
Inspector Şcolar pentru Perfecţionare / Formare Continuă
Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău
 
Reclame
 1. Cand se pot ridica atestatele pentru echivalare studii?
  Dosarele pentru inscriere grade trebuiesc aduse la inspectorat pana la 31 oct.?

 2. MIHALCEA CRISTINA

  Buna seara,
  Dosarele pentru inscriere grade trebuie aduse pana la sf. lunii octombrie?

 3. Va rugam sa ne spuneti care este procedura de echivalare a gradelor didactice in credite. Multumum pentru intelegere!

 4. Buna seara. Am terminat o scoala postliceala in anul 2000 cu specializarea invatator-educatoare. Cum ar trebui sa fiu incadrata: invatator sau institutor?

 5. Buna seara! Am terminat o scoala postliceala cu specializarea invatator-educatoare , sunt incadrata ca invatator. Intrebare : se mai echivaleaza studiile conform OMEN 5448/2011, anul scolar 2013-1014?
  Daca da, se va urma aceeasi metodologie de anul trecut?

  • Este valabil raspusul pentru Mirela: trebuie sa consultati Ordinul 5553/2011, postat pe blogul nostru, pentru a afla in ce categorie se incadreaza si, implicit, documentele care sunt necesare echivalarii.

 6. In cazul dumneavoastra echivalarea se face conform Ordinului 5553/2011 (cu modificarile ulterioare). Toata documentatia privitoare la realizarea echivalarilor, inclusiv Ordinul numit mai sus si calendarul echivalarilor, se afla postata pe acest site. In acest an, depunerea dosarelor la ISJ Buzau se face, conform datelor afisate de noi, in perioada 21 oct. – 20 nov.

 7. Buna ziua! Pentru dosarul de echivalare a studiilor conform OMECTS 5553/2011, este necesara o vechime de 10 ani de cand am obtinut calificarea ca institutor?
  Am o vechime 11 ani si 9 luni la catedra,din care ca si calificat pana la 20 noiembrie am o vechime de 9 ani 10 luni si 20 de zile. Pe data de 4 ianuarie 2014 implinesc 10 ani de vechime. Imi pot intocmi dosar conform OMECTS 5553/2011cu modificarile ulterioare , in acest an?
  Multumesc anticipat!

 8. Unde pot gasi lista cu candidatii care au fost echivalati in anul 2011?

 9. Buna seara,sunt inscrisa la definitivat dar nu sunt trecuta in tabel,mentionez ca am adus decizia in luna decembrie.
  Anghel Daniela
  Scoala Gimnaziala Breaza

 10. paraschiv niculai ion

  Domnule inspector, am constatat, cu ceva intarziere, ca pe lista profesorilor inscrisi pentru gradul 2, 2014-15, numele meu este scris incorect. La pozitia 20 – specialitatea Educatie Fizica si Sport, corect este Paraschiv Niculai-Ion, iar nu Neculai-Ion.

  Va multumesc, cu stima

 11. Buna ziua, ma pot titulariza in baza legii 253 daca postul este scos ‘liceal’, iar eu sunt anul II la Masterat? ( nu am complete studiile de lunga durata). Multumesc!

 12. STAN JENICA

  Buna seara, vreau sa va intreb daca o persoana tb sa sustina examenul pt definitivarea in invatamant, anul trecut dar nu s-a putut prezenta,din motive medicale, inspectiile se vor sustine din nou, nu?

 13. Buna ziua!Am terminat Colegiu Universitar de Institutori Buzau in anul 2003.Am obtinut definitivatul in anul 2005, gradul didactic II in anul 2010. In prezent sunt inscrisa la gradul didactic I urmand sa depun lucrarea pana la 31 august 2014. Pentru echivalarea studiilor ce trebuie sa fac si in ce perioada de timp?

 14. Antohe Corina

  Buna ziua!Am terminat Facultatea de Psihologie-Pedagogie, specializarea PEDAGOGIE,domeniul Stiinte ale educatiei,Promotia 2013,si as dori sa stiu daca se poate face in vreun fel ca sa pot preda in invatamantul primar cu aceasta specializare?

 15. Buna seara,
  Numele meu este Zamfiroiu Elena, sunt profesoara de matematica la sc. Valea Ramnicului si sunt inscrisa la gr I, sesiunea 2016. Din pacate am ratat colocviul din perioada ianuarie 2014. As vrea sa stiu daca dosarul de inscriere mai este valabil, sau trebuie sa o iau de la capat cu toate inspectiile? Va rog, un raspuns, daca se poate! Multumesc!

  • Verificaţi dacă centrul de perfecţionare mai păstrează dosarul dv.; dacă îl au, trebuie completat cu adeverinţe de vechime şi calificative conform Metodologiei. Oricum, trebuie să vă reînscrieţi, să verificăm şi valabilitatea IC1.

 16. Buna ziua,
  Am dat pentru prima data anul acesta examen de titularizare,sunt profesor debutant calificat,primul an in invatamant, si as dori sa stiu daca pot depune dosarul pentru inscriere la definitivat anul acesta ..Care este regula de inscriere la def…. un an vechime la inscriere sau in momentul sustinerii examenului? Multumesc frumos!

 17. Buna ziua! Anul acesta scolar am inspectia speciala pt gradul 2. Intrebarea mea este: pot schimba centrul unde dau examenul? In loc de Constanta pot opta pt Ploiesti? E nevoie sa fac alta cerere? Daca da, trebuie s-o aduc, personal, la dvs? In ce perioada? Multumesc!

  • Schimbarea centrului ne complică oarecum pentru că am trimis listele cu candidaţii la universităţi. Dacă, totuşi, aveţi motive întemeiate, faceţi o cerere de schimbare a centrului până la sfârşitul lunii.

 18. Buna seara .Sunt absolventa a Univ. Bucuresti,Facult.de ist.,cu durata de 5 ani.Va rog sa-mi spuneti daca anul V se poate echivala cu master.Multumesc.
  Prof.Horjan Viorica,Scl gimn . Boboc

 19. Buna seara! A sosit cumva o aprobare de la MEN ,privind inscrierea in clasa a II-a,pentru Nita Ion Denis -Scoala Clondiru(Ulmeni)?

 20. Bună ziua ! Am și eu o mare nelămurire ! Lucrez pe un post de învățător titular, am terminat facultatea de psihologie și aș dori să știu cum pot să trec pe profesor psiholog ? Se dă vreo echivalare, examen ? Sau pretransfer ? Sau cum ? Mai este valabilă titulatura, definitivatul și gradele ? Sau pierd tot și trebuie altă titularizare, examene etc ? Aștept cu interes un răspuns .. mulțumesc !

 21. Buna ziua, va rog mult sa imi comunicati si mie programul dvs, la Isj, pentru primirea dosarelor de inscriere la examenele pentru obtinerea gradelor didactice. Vin de departe si as vrea sa stiu sigur. Multumesc mult.

 22. Cristina Mihalcea

  Buna ziua,
  Am obtinut gradul II in august 2012 si ar fi trebuit sa sustin gradul I in 2016.In perioada iulie 2014- august 2015 am fost in concediu pentru crestere copil.Din septembrie 2015 am revenit in activitate.Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa aduc documente doveditoare pentru amanarea gradului I.

 23. Buna ziua,
  Am dat pentru prima data anul acesta examen de titularizare, sunt profesor debutant, primul an in invatamant, dar NU am norma intreaga la scoala la care predau. As dori sa stiu daca pot depune dosarul pentru inscriere la definitivat anul acesta. precizez ca am terminat si master.

  • Dacă nu aveţi norma întreagă, vechimea se calculează după o formulă pe care secretara şcolii sau directorul trebuie să o ştie. Aveţi dreptul la derogare de vechime de cel mult o lună.

 24. Bună ziua,
  Am o nelămurite în legătură cu susținerea inspectiei finale pentru obținerea gradului didactic 1. M-am înscris în 2012 si anul acesta trebuie să sustin inspectia finală si prezentarea lucrării. Numai că in anul scolar curent am doar 13 ore si nu norma întreagă. Pot să sustin inspectia sau trebuie să fac cerere de amânare

  • Ca să finalizaţi examenul de obţinere a gradului did. I, trebuie să aveţi cel puţin 4 ani de predare efectivă la catedră de la obţinerea gradului did. II (până la 31 august 2016). Pentru că nu aveţi normă întreagă, vechimea la catedră în anul şcolar 2015 – 2016 se calculează după o formulă pe care secretara şcolii ar trebui să o ştie (dacă am datele dv. de identificare, pot verifica şi eu). Oricum, directorul are obligaţia să-mi trimită o adresă privitoare la vechimea dv. la catedră actualizată. De aceea, vă rog să-i aduceţi la cunoştinţă discuţia noastră şi să reveniţi cu datele dv. de identificare pentru a putea verifica în tabelele noastre situaţia dumneavoastră.

 25. Bună seara! Anul acesta am susținut colocviul pentru gradul I.Întrebarea mea este dacă e obligatoriu sa susțin ic2 anul acesta,deoarece mi s-a fixat o dată anume pentru inspecție,aprilie anul curent.
  Mulțumesc anticipat!

 26. Buna ziua.Am intrat in CCC la data de 1noiembrie 2016 pentru un an. Momentan sunt inscrisa la gradul didactic 1, am sustinut colocviul si urmeaza IC2 si inspectia speciala. As dori amanarea gradului didactic pentru un an.Pe langa cererea de amanare adresata inspectorului scolar general ce dovada trebuie sa atasez pentru a demonstra ca sunt in CCC? Va multumesc!

  • Pentru amânare trebuie să depuneți o cerere însoțită de o adeverință din care să reiasă că ați susținut colocviul, aprobarea scrisă a conducătorului științific al lucrării și copii ale documentelor care justifică cererea de amânare.

 27. Albu Jean Cristian

  Buna ziua! Domnule Inspector, in legatura cu pozele pentru eliberarea atestatului pentru gradului didactic 1. Eu am trimis 2 poze direct la Centrul de examen ASE. Mai trebuie sa va aduc pozele la inspectorat? Mulotumesc mult. O zi frumoasa.
  Cu respect Albu Jean Cristian – Liceul Tehnologic Meserii si Servicii Buzau.

 28. Albu Jean Cristian

  Multumesc frumos pentru raspuns!

 29. Bună ziua!!
  Îmi trebuie urgent sa urmez un curs de psihopedagogie. Cineva m-a îndrumat către acest colegiu. Dacă ma puteți ajuta cu informații, aștept un email.
  Va mulțumesc!!

  • „Colegiul” este o filială a Fac. de Psihologie și Științele Educației a Univ. București; la Facultate ați putea găsi un astfel de curs; dar, din câte știu, orice facultate are un curs de realizare a modulului de psihopedagogie (dacă despre asta este vorba); filiala din Buzău nu are un a curs separat de psihopedagogie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: