Legislaţie

OMEN 3240/2014 de modificare a Metodologiei de formare continua a personalului didactic, aprobata prin OMECT nr. 5561/2011.

Descarcati aici

Anexe la OMEN 3240/2014 (modele rapoarte inspectii, fise de evaluare).

Descarcati aici

Nota MEC nr. 48/22 02 2013
Procedura privind echivalarea şi acordarea de credite profesionale transferabile pentru participarea la activităţi de formare din categoria 4. Programe speciale
Descărcaţi aici

M E T O D O L O G I A privind formarea continuă a personalului din învăţământul preuniversitar OMECTS nr. 5561/31 oct. 2011  Descărcaţi  aici

Puteţi consulta Metodologia pentru organizarea și desfășurarea examenului național de definitivare în învățământ, aprobată prin OMECTS nr. 6193/2012  aici

Notă

Deoarece au fost unele neclarităţi legate de interpretarea articolului 8 din Ordinul MECTS 5561/ 31 10 2011, referitor la stabilirea vechimii la catedră a celor care beneficiază de concediu de maternitate, facem următoarele precizări: 

Concediul de maternitate (126 de zile) constituie vechime la catedră şi se ia în considerare la calcularea vechimii necesare înscrierii la examenele de obţinere a gradelor didactice. Nu se include aici concediul de creştere a copilului. 

IMPORTANT!

Modificări şi completări ale OMECTS nr. 5561/07. 10. 2011 şi ale OMECTS nr. 5564/07. 10. 2011.

Nota MEC poate fi descărcată  aici

Reclame
 1. Art. 30 – (1) Inspecţiile şcolare curente necesare pentru înscrierea la probele examenului de
  acordare a gradului didactic I, conform art. 242 alin. (5) lit. b) din Legea educaţiei naţionale nr.
  1/2011, vor fi programate după cum urmează:
  a) prima dintre cele două inspecţii curente se va programa, la solicitarea cadrelor didactice,
  înainte de înscrierea pentru susţinerea gradului didactic I;
  b) a doua inspecţie curentă se va programa în intervalul de la înscriere până la susţinerea
  inspecţiei speciale.

  Buna ziua!

  Referitor la sustinerea celei de-a doua inspectii curente, m-ar interesa sa stiu daca ea se poate programa si in anul sustinerii inspectiei speciale, premergator acesteia. (Cand m-am inscris in vederea sustinerii acestui grad, am descarcat si metodologia, in care asa se preciza!) Multumesc!

 2. BUNA ZIUA!Am susținut GRADUL II in sesiunea august 2013. M-ar interesa daca IC I TREBUIE SA FIE REALIZATA IN ANUL SCOLAR 2013-2014 SAU anul viitor și daca cererea de preinscriere treBuie depusa anul acesta? Multumesc!

 3. Buna ziua!
  Doresc sa va adresez o intrebare si anume: pentru preinspectia necesara inscrierii la gradul II, care este perioada in care se sustine?Ma intereseaza, daca o pot sustine in semestrul al II-lea?Multumesc!

 4. Buna seara! Am obtinut nota de peste 7 anul trecut la titularizare, si voiam sa va intreb ce conditii trebuie sa indeplinesc ca sa ma titularizez in baza art. 253 si ce acte trebuie sa contina dosarul ce trebuie depus. As dori o detaliere cu ce trebuie depus, ca nu gasesc pe nicaieri. Multumesc!

 5. Buna ziua. Am facut cerere de preinscriere gradul I, urmeaza sa sustin inspectia in mai. Tot in mai ma voi inscriere la concursul de Titularizare. Se poate echivala nota de la inspectia de grad cu cea de la titularizare ? Multumesc.

 6. Bună ziua,
  Am depus în anul școlar 2014-2015 cererea de preinscriere pentru obținerea gradului didactic 1. Din motive personale nu am reușit să susțin IC1. Întrebarea mea este dacă pot susține această inspecție până la 31 oct.în acest an școlar 2015-2016, până se vor finaliza înscrierile pentru gradele didactice și în acest fel sa reușesc să mă înscriu și eu.
  Va mulțumesc!

 7. Gabriela Alis Geru

  Bună ziua!
  Am obținut adeverința de echivalare a studiilor pe baza ECTS/SECT pe baza ordinului 5553/2011, în sesiunea 2014-2015. Aș dori să știu de când intră în vigoare. având în vedere că data eliberării este 11.09.2015.
  Vă mulțumesc!

 8. Buna ziua!
  Cursurile de perfectionare efectuate in perioada concediului de crestere a copilului sunt valabile in cazul restrangerii de activitate?
  In fisa de evaluare sunt punctate cursurile din ultimii 5 ani calendaristici la data depunerii dosarului.
  Multumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: